Esittely

Susanna Sillanpää

Olen suorittanut nuorisotyönopintojen jälkeen aikuisena sosionomi- ja sosionomi (YAMK) -opinnot ja perehtynyt niiden kautta perheiden hyvinvoinnin ja osallisuuden vahvistamiseen. Minulla on useita kiintymyssuhdeteoriaan pohjautuvia opintoja, joista viimeisin ovat DDP-terapiaopinnot. Olen kouluttautunut myös työnohjaajaksi ja lasten edunvalvojaksi. Lisäksi olen käynyt esimerkiksi voimauttavan valokuvauksen kurssin ja käytän sitä paljon työssäni.  Haluan kehittää jatkuvasti osaamistaan sosiaalialalla. 

”Tunteiden käsittely lapsen tasoisesti. Kaikki ne vaikeatkin tunteet: ikävä, kiukku, pelko, huoli, suru. Kaikkien näiden tunteiden käsittelyyn lapsi on saanut apua ja tukea Susannalta. Ja se käsittely on tapahtunut ilon kautta. Lopputulema on aina ollut ilo, helpotus, rakkaus.” -äiti-

Kiintymyssuhteeseen liittyvät asiat ovat minun erityisosaamistani. Tämä mahdollistaa vanhemman ja lapsen vuorovaikutustilanteen ammatillisen havainnoinnin ja arvioinnin. Havainnot vuorovaikutustilanteessa auttavat vanhempaa ymmärtämään paremmin omaa lastaan. 

Kehitän myös digitaalisia työvälineitä ja pelejä sosiaalialalle sekä lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja empatiataitoja vahvistavia lautapelejä.

Pasi Sillanpää 

Olen työskennelleet sosiaalialalla 25 vuotta. Aloitin työurani nuorisotyössä ja lastensuojelulaitoksessa. Tämän jälkeen olen toiminut sosiaalialan yrittäjänä ja perheneuvonnassa.  

Olen täydentänyt osaamistaan käymällä pari- ja seksuaaliterapeutin, työnohjaajan, neuropsykiatrisen valmentajan ja NLP Master Practioner -opinnot. Tämän lisäksi olen perehtynyt väkivaltatyöhön.

Minun keskeisin osaamisalueeni on parisuhdeterapia. Toiveeni on, että ihmiset osaisivat tulla vastaanotolle jo ennen kuin elämä kriisiytyy. Usein jo muutaman kerran tapaaminen auttaa puolisoita löytämään uudelleen yhteisen sävelen. Jos päädytään eroon, tahdon olla auttamassa aikuisia myönteiseen eroon, jotta lapset saisivat pitää hyvän suhteen molempiin vanhempiinsa.

Katso tästä linkistä ajatuksiani parisuhteen tukemisesta:
YLE – Tuntuuko että pyörität kodin arkea yksin? Näillä neuvoilla voit saada puolisosi havahtumaan apuun

Olemme yhdessä myös ammatillisen perhekodin vanhemmat. Olemme pyörittäneet pientä perhekoti Siltaa jo vuodesta 2000. Työskentely lasten ja nuorten kanssa antaa meille hyvän, arkisen näkökulman lastensuojelun ja lasten maailmaan.

CV Susanna Sillanpää CV Pasi Sillanpää