Esittely

Tukipolun ammatillista osaamista vahvistetaan kiinteällä yhteistyöllä eri ammattilaisten kanssa. Jokaisen työskentely perustuu vahvaan osaamiseen ja työn intoon. Kouluttaudumme kukin omalla alallamme säännöllisesti. Vahvuutemme on myös pelillisten menetelmien kehittäminen työn tueksi.


Tukipolun yrittäjät

Susanna Sillanpää

Olen suorittanut nuorisotyönopintojen jälkeen aikuisena sosionomi- ja sosionomi (YAMK) -opinnot ja perehtynyt niiden kautta perheiden hyvinvoinnin ja osallisuuden vahvistamiseen. Minulla on useita kiintymyssuhdeteoriaan pohjautuvia opintoja, joista viimeisin ovat DDP-terapiaopinnot. Olen kouluttautunut myös työnohjaajaksi ja lasten edunvalvojaksi. Lisäksi olen käynyt esimerkiksi voimauttavan valokuvauksen kurssin ja käytän sitä paljon työssäni.  Haluan kehittää jatkuvasti osaamistaan sosiaalialalla. 

”Tunteiden käsittely lapsen tasoisesti. Kaikki ne vaikeatkin tunteet: ikävä, kiukku, pelko, huoli, suru. Kaikkien näiden tunteiden käsittelyyn lapsi on saanut apua ja tukea Susannalta. Ja se käsittely on tapahtunut ilon kautta. Lopputulema on aina ollut ilo, helpotus, rakkaus.” -äiti-

Kiintymyssuhteeseen liittyvät asiat ovat minun erityisosaamistani. Tämä mahdollistaa vanhemman ja lapsen vuorovaikutustilanteen ammatillisen havainnoinnin ja arvioinnin. Havainnot vuorovaikutustilanteessa auttavat vanhempaa ymmärtämään paremmin omaa lastaan. 

PeliNikkarit yrityksessä kehitän vuorovaikutus- ja empatiataitoja vahvistavia lautapelejä.

Pasi Sillanpää 

Olen työskennelleet sosiaalialalla 25 vuotta. Aloitin työurani nuorisotyössä ja lastensuojelulaitoksessa. Tämän jälkeen olen toiminut sosiaalialan yrittäjänä ja perheneuvonnassa.  

Olen täydentänyt osaamistaan käymällä pari- ja seksuaaliterapeutin, työnohjaajan, neuropsykiatrisen valmentajan ja NLP Master Practioner -opinnot. Tämän lisäksi olen perehtynyt väkivaltatyöhön.

Minun keskeisin osaamisalueeni on parisuhdeterapia. Toiveeni on, että ihmiset osaisivat tulla vastaanotolle jo ennen kuin elämä kriisiytyy. Usein jo muutaman kerran tapaaminen auttaa puolisoita löytämään uudelleen yhteisen sävelen. Jos päädytään eroon, tahdon olla auttamassa aikuisia myönteiseen eroon, jotta lapset saisivat pitää hyvän suhteen molempiin vanhempiinsa.

Varaa aika parisuhdeterapiaan

Olemme yhdessä myös ammatillisen perhekodin vanhemmat. Olemme pyörittäneet pientä perhekoti Siltaa jo vuodesta 2000. Työskentely lasten ja nuorten kanssa antaa meille hyvän, arkisen näkökulman lastensuojelun ja lasten maailmaan.